Dr Kacsó Kornélia

Vezető szakorvos

Gyermekgyógyász- Családorvos- Homeopátiás orvos- Biorezonanciás és mágnesrezonanciás szakértő- Rejtett betegségek diagnosztája

Dr Kacsó Kornélia alábbi cikke 2012-ben jelent meg a penzugyert.hu oldalon.

Nagyon kevés ember van, akinek nem volt még valamilyen allergiás tünete. Az okait pedig mindig a környezetünkben keressük… Tavasz van, elkezdődött az allergia szezon, így ez a legjobb pillanat, hogy picit átlássunk a szitán, és segítsünk magunknak elkerülni az allergiás tünetekkel járó kellemetlenségeket.

Az allergia nem más, mint a szervezetünk heves reakciója külső és belső (szervezetünkön belüli) provokációkra. Az allergia nem a fránya pollenek, ételek, vegyszerek stb. alattomos támadása a szervezetünk ellen. Az allergia: disbakteriosis, máj betegség, paraziták jelenléte, genetikai ok- ami bizonyos feltételek mellett aktiválódik. Ezeknek tudatában az allergiát, mint tünetreakciót, nem elnyomni kell, hanem a szervezetünket olyan állapotba hozni, hogy ne reagáljon inadekvát módon (rosszul).

Ezeknek tükrében nézzük, mi is az a disbakteriosis!

A bélrendszerünk belső fala nem egyszerű sima cső felület, hanem bélbolyhokkal van beterítve. Hossza kb. 7 méter, viszont a bélbolyhokat kiegyenesítve a területe kb. 200 m2. Tehát amit meg eszünk vagy meg iszunk, a bélbolyhok segítségével szívódik fel, hasznosul. Idővel a bélbolyhok felületén fennakadt ételmaradványok elsalakosítják a felületet, a bélcsatorna átmérője szűkül, ideális közeget biztosítva a bélbetegséget okozó baktériumok és paraziták szaporodásához. Ami természetesen felborítja a belek immun flóráját- ez vezet az allergiához. Ugyanis- a bifido-, bakto- és koli-baktériumok szaporodása lelassul, pedig ők szortírozzák (osztják szét) a bélcsatorna tartalmát. Így ha ők nem „dolgoznak” , pillanatok alatt megtörténik a salakosodás és abban azonnal megkezdődik a paraziták szaporodása is. Ezért olyan fontos a bélcsatorna tisztántartása.

Az immunrendszerünk arra van beprogramozva, hogy figyeljen és minden történésre reagáljon, amely fenyegeti a szervezetünk harmonikus működését: pl. betegséget okozó baktériumok, vírusok, paraziták stb. Sajnos azonban minél fejlettebb az orvostudomány, annál gyakrabban találkozunk a disbakteriosis jelenséggel! Miért is? Az idő előrehaladtával egyre erősebb, szélesebb spektrumú antibiotikumok kerülnek piacra, ami természetesen az egyik oldalról nagy segítsége az általános orvoslásnak. Azonban a másik oldal az, hogy az antibiotikumok kivétel nélkül mind rendelkeznek egy nagyon rossz tulajdonsággal: nem csak a „rossz fiúkat” pusztítják, hanem a hasznos bélflórát is megsemmisítik.

Persze erre is történhet reakció- olyan gyógytermék gyártása, amely az antibiotikum kezelés után pótolja a hasznos veszteséget! Ez azonban mesterséges út. Mindannyian személyiségek vagyunk. A bélflóránk is az! Olyan megoldáshoz kell fordulni, ami ezeket a feltételeket biztosítja, így elkerülhetők lesznek a disbakteriosis provokálta allergiás reakciók.

Beszéljünk a máj problémákról. Széles körben elterjedt meggyőződés, hogy döntő mértékben szabja meg, kinek milyen az általános egészségi állapota, mekkora az élettartama. A máj létfontosságú szerv, nem kevesebb, mint 500 különböző feladatot lát el. Képes regenerálni saját szöveteit. A gyomorból és a belekből minden vér a májba áramlik, ott kerül sor a tápanyagok tejes fel-szívódásának végső fázisára.

Az egyik legfontosabb feladata a méregtelenítés. Ha a méreganyagok szintje túlzottan megemelkedik, a májban különféle üzemzavarok keletkeznek, ennek következtében betegségtünetek sokasága jelentkezhet, pl. allergiás reakciók is! Az elején ugye arról szóltam, hogy az allergia a szervezet heves, inadekvát reakciója, vagyis ha a biokémiai folyamatok sérültek a májban, ez különböző bőr és nyálkahártya tünetekhez vezethet!

Csak úgy tudjuk megelőzni az allergiás reakciókat és magunkon segíteni, ha megkönnyítjük a máj munkáját, ha legalább évente méregtelenítünk különös tekintettel immár a bélcsatornára és a májra nézve.

Parazita minden olyan élőlény, ami rajtunk vagy bennünk él és belőlünk táplálkozik. Rengeteg fajtája létezik, melyek többféle fejlődési szakaszon mennek át. Az élősködők – melyeknek forrása lehet háziállat, a cipőnkről lakásba vitt szennyeződés, de egy lépcsőkorlát vagy egy ajtó kilincse- és a szennyeződések gyengítik le Önt! Ezért fel kell kutatni a betolakodók eredetét, jelenlétét. Bár a bátor immunrendszerünk számos behatolót távol tart, a helytelen étkezésünk és életvitelünk ebben a csatában mégis nagy szerepet játszanak. Évtizedek óta az alternatív orvostudomány rendelkezésére állnak eszközök, melyekkel megállapíthatók a jelenlétük a szervezetben és el is távolíthatók. Így a szervezetünk nem 3 hanem 30 kívánságunkat is teljesítheti! Egy lépéssel újra közelebb kerültünk az allergia megjelenésének elkerüléséhez!

Az allergia genetikai oka az, amit a legnehezebb orvosolni. A gyógyításban már egy hosszabb remisszió (átmenetileg tünet-mentes) is eredménynek számít. Mit tehetünk? – Kiderítjük, mik az idegen anyagok, amelyektől a szervezetünk torkig van. A feladat, az ezektől való megszabadulás. Ha megtörtént, attól fogunk nagyot lélegezni, nem a mentolos cukorkától!

Összességében elmondhatjuk, hogy az allergia oka nem a külsőségekben keresendő. Sokkal inkább a bélrendszerünkben és a májunkban található a probléma forrása. Az antibiotikumok szedése nem segít az allergiás reakciókon. Sőt, puszítják a hasznos bélflórákat. A máj méregtelenítése elengedhetetlen ahhoz, hogy ő is megtegye a számunkra szükségtelen méreganyagok ürítését!

A legnagyszerűbb hírünk, hogy Ön a legjobb helyen jár, hogy orvosolja az allergiás tüneteit!

A Meggyógyulsz.com Egészségközpontban célunk, hogy felesleges vegyszerek nélkül segítsük Önt a gyógyulás felé vezető úton!

Forduljon hozzánk bizalommal! Telefonáljon és kérjen időpontot bátran még ma!

Henrietta kolleganőnk várja az Ön hívását a +36-20-279-1476 telefonszámon!!

Share This