Meggyógyulsz.com – Teljeskörű egészségügyi kivizsgálás http://meggyogyulsz.com Komplex kivizsgálás és kezelés gyorsan, hatékonyan, fájdalom mentesen. Teljes kivizsgálás mely választ ad minden kérdésére. Mon, 19 Feb 2018 17:14:22 +0000 hu hourly 1 A depresszió és más menedzserbetegségek http://meggyogyulsz.com/depresszio-es-mas-menedzserbetegsegek/ Mon, 08 Jan 2018 19:26:39 +0000 http://meggyogyulsz.com/?p=49489 The post A depresszió és más menedzserbetegségek appeared first on Meggyógyulsz.com - Teljeskörű egészségügyi kivizsgálás.

]]>

A depresszió és más menedzserbetegségek tünetei és teendők a kialakult panaszok esetén

Menedzserbetegségek:

Magasvérnyomás

 • magasabb, mint 140/90 Hgmm vérnyomás
 • fejfájás
 • mellkasi nyomásérzet
 • ingerlékenység
 • lobbanékonyság
 • alvászavarok
 • éjszaki többszöri vizelési ingerürítéssel

Szövődményei lehetnek:

 • szívelégtelenség,
 • trombózis,
 • veseelégtelenség,
 • infarktus,
 • agyvérzés,
 • agyérgörcs.

Teendő:

 • az ok mihamarabbi felderítése az egész szervezetet érintően
 • és a megfelelő, személyre szabott harmonizációval az ok megszüntetése.

Gyomorfekély

Tünetek:

 • a gyomorszáj tájékán fellépő, égő fájdalom, mely étkezés után megszűnik,
 • túl fűszeres és forró étel fogyasztása esetén a panaszok fokozódnak,
 • dohányzás, alkoholfogyasztás súlyosbítja a helyzetet,
 • ha túl hosszú (6 óránál több) idő telik el két étkezés között- kivéve az éjszakát- a tünetek erősödnek
 • helicobacter jelenléte a gyomorban súlyosbítja a problémát.

Teendő:

 • az okok mihamarabbi felderítése, ami nem feltétlenül jár gyomortükrözéssel,
 • és a szervezet személyre szabott, teljes harmonizálása,
 • a stresszhelyzet helyes kezelése,
 • pihenők, relaxációs időpontok periodikus behelyezése az időbeosztásba

Elhízás

A testtömeg index segítségével könnyen megállapítható, hogy egészségesek vagy túlsúlyosak vagyunk-e. Kiszámíthatjuk az következő képlet szerint: testsúly (kg) osztva a magasság (m) négyzetével. Normálisnak mondható a 18,5 és 24,9 közé eső érték. 25 és 29,9 közötti érték túlsúlyosnak, a 30 feletti pedig erősen, kórosan túlsúlyosnak számít kortól és nemtől függetlenül. A kialakult túlsúlytól csak nagyon következetes és kitartó, tudatos étkezéssel és rendszeres, életmód szintű testedzéssel lehet megszabadulni. Mindenképp figyelembe kell venni az egész szervezet állapotát, ennek megfelelően kidolgozni saját ízlésnek és életvitelnek megfelelő diétás étrendet, amelyet hosszú távon, akár folyamatosan tudunk tartani. Érdemes szakértő segítségét igénybe venni mind az étrend, mind a megfelelő mozgásforma kiválasztásához, hogy a leghatékonyabb és legkellemesebb megoldást találjuk túlsúly problémánkra.

A divatos diéták és fogyasztó szerek alkalmazását határozottan ellenjavallom, ugyanis a fogyasztó szerek – ha hatnak is nagy ritkán- csak rövidtávon fejtik ki hatásukat és a fogyasztószeres kúrák után minden esetben gyorsan visszajönnek a kilók, ráadásul mindig több zsír jön vissza, mint amennyi lement. A divatos diéták pedig nem személyre szabottak, ezért hosszú távon szinte lehetetlen betartani őket, így nem garantált a végleges eredmény. Bármennyire nem tetszik, minden esetben a tényleges és hosszú távú életmódváltás a megoldás, melyet kis lépésekkel, apró változtatásokkal érünk le úgy, hogy nem erőltetjük meg magunkat, csak fokozatosan szoktatjuk hozzá magunkat a táplálkozásunk és mozgásmennyiségünk megváltoztatásához. Ami a mozgást illeti, nem kell rögtön testépítővé vagy hosszútávfutóvá válni, eleinte elég csak egy emeletet lépcsőzni a lift helyett naponta, sétálgatni, többet gyalogolni, esetleg biciklizni kicsit, aztán szépen, fokozatosan növelni a mozgás mennyiségét és intenzitását.

Depresszió

A depresszió napjaink egyik legégetőbb betegsége, problémája. Nincs olyan család manapság amelyiknek tagját vagy tagjait ne gyötörné a depresszió. A depresszió tünetei: a 9 fő tünet közül legalább 5 együttes jelenléte kell ahhoz, hogy egyáltalán felismerhetővé váljon a depresszió betegség.

 1. örömtelenség
 2. érdeklődésvesztés
 3. diéta nélküli súlyváltozás
 4. alvászavar
 5. rángatózó izmok
 6. izgatottság
 7. fáradtságérzet
 8. levertség
 9. értéktelenség érzet, önvádolás
 10. gondolkodás- és döntésképesség csökkenése
 11. a halállal való gyakori foglalkozás

Teendő:

Az intő tüneteke felismerése után sürgősen szakemberhez kell fordulni, de nem gyógyszer segítségével harmonizálni az állapotot. Ezt feltétlen meg kell, előzze egy teljes szervezetet átfogó kivizsgálás. Mivel a fizikai és mentális egészségügyi zavarok oda-vissza hatnak egymásra, így akár fizikai, akár mentális problémáról van szó, minden esetben az egész beteget kell személyre szabottan fizikailag és mentálisan vizsgálni és kezelni, nem csak a tünetein tűzoltó munkát végezni

Melyik a világ legdrágább ágya? – A beteg ágya. Alkalmazhatsz valakit, hogy vezessen helyetted, csináljon neked pénzt, de nem vehetsz rá senkit, hogy viselje el a betegségedet helyetted.” – Steve Jobs

Tüneteket észlel Önmagán?

Komplex Kivizsgálást akar, amelyből azonnal kiderül, hogyan orvosolhatja gyorsan a problémáját?
Jöjjön el, és kezdje a 2018-at kirobbanó formában!

Debrecen

A telefonnál:
Ráski Henrietta

Szeged

A telefonnál:
Dr. Katona Ágnes

Visszahíváskérés:

The post A depresszió és más menedzserbetegségek appeared first on Meggyógyulsz.com - Teljeskörű egészségügyi kivizsgálás.

]]>
Menedzserbetegségek- miért és hogyan alakulnak ki? http://meggyogyulsz.com/menedzserbetegsegek-miert-es-hogyan-alakulnak-ki/ Mon, 08 Jan 2018 18:57:10 +0000 http://meggyogyulsz.com/?p=49480 The post Menedzserbetegségek- miért és hogyan alakulnak ki? appeared first on Meggyógyulsz.com - Teljeskörű egészségügyi kivizsgálás.

]]>
A menedzserbetegségek lényege a krónikus stressz hosszan tartó fennállása. A betegségek azért alakulnak ki, mert a stressz mértéke és ideje olyan nagyfokú, hogy a szenvedő alany nem képes megfelelően kezelni, vagy eleve csökkent a stressz tűrő képessége. Hazánkban ma másfélszer annyi 35-40 éves és kétszer annyi 40-50 éves férfi hal hirtelen halált, mint a 80-as években. Ugyanis főként férfiak hajlamosak arra, hogy legyintsenek az intő jelekre és nagyrészt ilyen korú férfiak dolgoznak közép és felső-vezető beosztásban.
A magas vérnyomás, a tartós stressz, zaklatott életmód, túlzott koffeinbevitel, dohányzás, alkoholfogyasztás, helytelen, rendszertelen táplálkozás (túlzott só fogyasztás, magas koleszterinszint, májprobléma, túlzott fehérje bevitel) következménye lehet köztudottan. És sajnos ez fixálódik, amennyiben a kiváltó okok tartósan megmaradnak.
A gyomorfekély. A gyomor- az érzések, befogadóképesség- pszichés fogalmi megfelelője. A menedzser folyamatos pszichés terhelésnek van kitéve. És akkor még nem beszéltünk a rendszertelen, napi legfeljebb kétszeri étkezésről kapkodva. Éhgyomorra méregerős kávé és kiadós esti, fűszerekben és fehérjékben gazdag étkezésről némi alkohol kíséretében. A túlforró vagy túl hideg italok sem tesznek jót. Mindezek ugyanis túlzott savtermeléshez vezetnek, mely elsődleges kiváltó oka a megbetegedésnek, amelyet a dohányzás csak súlyosbít.
Az elhízás. Nagyon egyszerű oka van. A bevitt kalória mennyiség nagyobb, mint a felhasznált. Így a szervezet a felesleget zsír formájában tárolja.  Oka a mozgásszegény életmód (20 méter az autóig, majd 20 méter az irodáig, ahol szintén ülő testhelyzetben töltik a napot). A túlsúly nem betegség, azonban rendkívül sok súlyos szövődményt okozhat: cukorbetegség, magas vérnyomás, érelmeszesedés, ízületi porckopás, agyvérzés, köszvény, depresszió, epehólyag betegség, szívinfarktus).
A depresszió. Okozhatja az egyoldalú stresszes életmód, velejárója a túlsúlynak. Magyarországon, éves szinten 800.000 új megbetegedést számlálnak.  Tünetei: látszólag megtartott élményszerkezet, lelkiismeret és kötődések ellenére érzett kielégítetlenség élménye; érzelmekre való képtelenség; szomorúság, mely nem része a normális életnek és jól elhatárolható a sérelmekre vagy stresszre adott érthető választól.
Tüneteket észlel Önmagán?

Komplex Kivizsgálást akar, amelyből azonnal kiderül, hogyan orvosolhatja gyorsan a problémáját?

Jöjjön el, és kezdje a 2018-at kirobbanó formában!

Debrecen

A telefonnál:
Ráski Henrietta

Szeged

A telefonnál:
Dr. Katona Ágnes

Visszahíváskérés:

The post Menedzserbetegségek- miért és hogyan alakulnak ki? appeared first on Meggyógyulsz.com - Teljeskörű egészségügyi kivizsgálás.

]]>